geld-verdienen-met-youtube-boek
Geld verdienen met YouTube

YouTube is (gek genoeg naar onze mening) een social media platform dat nogal eens vergeten wordt. Veel mensen denken dat YouTube begint èn ophoudt met het bekijken van filmpjes.

Indien goed gezet is YouTube echter veel meer dan dat. Het kan gebruikt worden om je producten of services te promoten, je expertise te delen, om uitleg te geven over je producten en services (in de vorm van bijvoorbeeld tutorials of ‘how-to’ video’s), om verslag te doen van bedrijfsevenementen en om testimonials (referenties) van klanten en partners te tonen.

De beloning van een sterke aanwezigheid op YouTube is dan ook onbetaalbaar. De reden? Simpel: waar een foto meer zegt dan 1000 woorden, zegt een video meer dan 1000 woorden. Video mag dan ook zeker niet vergeten worden als potentiële social media-kanaal.

Daarnaast brengen video’s op YouTube een ander voordeel met zich mee. Gezien het feit dat YouTube eigendom is van Google worden video’s op het platform uitzonderlijk goed geïndexeerd in de zoekmachines.
Tel daarbij op dat social media (waarvan YouTube er natuurlijk ook een is) steeds sterker verweven worden in zoekresultate, voortvloeiende uit het feit dat de bedrijven achter de zoekmachines steeds meer waarde hechten aan ‘echte’ interactie tussen internet-gebruikers, en de cirkel is rond: bedrijven met geen of een inactieve aanwezigheid op social media zullen continu blijven dalen in de ranglijst van zoekmachines en nagenoeg onvindbaar worden voor klanten.

Gezien de hechte koppeling tussen YouTube en Google, alsook de potentiële kracht van video zult je waarschijnlijk wel beginnen te begrijpen waarom YouTube meer kan zijn dan simpelweg een website waarop je video’s kunt bekijken.

Maar hoe zorg je ervoor dat je succesvol kan zijn op YouTube?
“Geld verdienen met YouTube legt het stap voor stap uit”

Geld verdienen met YouTube komt uit de boekenserie ‘geld verdienen met’ die Stefan Rooyackers, directeur van Internet Marketing Nederland, uitgebracht heeft.

geld-verdienen-met-youtube-boek

[private] [/private]


Comments are closed.

Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland