Google AdWords – Adwords editor

Google AdWords – Adwords editor
[private]
[/private]

AdWords Editor (Google)

Titel: AdWords Editor

** Wilt u aan de slag met de AdWords Editor? Dan zijn de nu volgende sheets belangrijk voor u.

Titel: Wat is het?

De Adwords editor is een gratis programma van Google. Hiermee kunt u off-line soms sneller veranderingen doorvoeren.
U hebt het vooral nodig wanneer u veel en complexe campagnes hebt. Bijvoorbeeld campagnes met veel zoekwoorden en advertenties. En het is prettig om te gebruiken wanneer u veel veranderingen wil doorvoeren.
90% van de klanten heeft de Adwords Editor echter niet nodig.
Het is van belang om de voordelen en nadelen goed tegen elkaar af te wegen. Dan kunt u beslissen of het voor u relevant is. Een groot nadeel van de Editor heeft te maken met het offline gebruik. Hierdoor moet u steeds gegevens downloaden en uploaden.

Titel: Waar?

De AdWords Editor kunt u vinden op de website van Google. Volgt u de link op deze sheet. U komt dan terecht op het hier afgebeelde scherm. Met de blauwe knop kunt u de editor downloaden. U heeft de keuze tussen een versie voor Windows en een versie voor Mac.

Titel: Voordelen 1/2

De AdWords Editor heeft een heleboel voordelen. Zo heeft u meteen een back-up van uw campagnes en instellingen. Een ander voordeel is dat u offline kunt werken. U zet eerst alles klaar en dan pas gaat u het uploaden. Hierdoor is de kans kleiner dat uw kwaliteitsscore eronder lijdt. Een halve campagne die een uur online staat kan al dodelijk zijn. Dit is niet te voorkomen door deze te pauzeren meteen na aanmaak. Google waardeert namelijk ook campagnes die uit staan. Het belangrijkste pluspunt van de AdWords Editor is dat u meerdere zaken tegelijk kunt wijzigen. U kunt bijvoorbeeld al uw biedingen in één keer aanpassen.

Titel: Voordelen 2/2

Een ander voordeel is dat u gegevens kunt importeren en exporteren. Sommige betaalde programma’s kunnen uitsluitend via de Editor hun data in Google Analytics krijgen. Een voorbeeld hiervan is Speed PPC. U kunt statistieken per periode importeren en naar een ander programma exporteren. Bovendien is het makkelijk om goede advertenties te kopiëren en beetje aan te passen. Een ander pluspunt is dat u dubbele zoekwoorden eenvoudig kunt opsporen.

Titel: Nadelen

Tegenover al deze voordelen staat ook een aantal nadelen. De Editor is bijvoorbeeld erg complex. Voor beginnende gebruikers of simpele campagnes is het te ingewikkeld. Een ander nadeel is dat sommige essentiële gegevens ontbreken. Het programma biedt u geen zicht op het aantal kliks en het aantal vertoningen. Ook moet u zelf goed opletten dat u uw versies goed beheert. Probeer te voorkomen dat u offline dingen aanpast terwijl deze versie verouderd is. Dit komt vooral voor als u online aanpassingen gemaakt hebt en ondertussen ook nog in de offline versie werkt, terwijl de offline versie dan niet meer up-to-date is.

Titel: Installeren

De Editor is eenvoudig te installeren. Na het downloaden dient u de gebruiksvoorwaarden te accepteren. Vervolgens moet u een account toevoegen. Gebruik hierbij het mailadres en wachtwoord van uw Google Analytics account. Hierna heeft u de keuze om alle campagnes te downloaden.

Titel: Hoofdscherm AdWords Editor

Hier kunt u zien hoe het hoofdscherm van de AdWords Editor er uitziet.


Comments are closed.

Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland