Google AdWords – Het display netwerk

Google AdWords – Het display netwerk
[private][/private]

Het display netwerk

Titel: Het display netwerk

Het display netwerk is een netwerk van websites waarmee Google samenwerkt. U kunt daar middels AdWords op adverteren. Ongeveer 40% van de inkomsten komen uit het Display Netwerk.

Titel: Display Netwerk – De keuzes om te beginnen

U hebt de mogelijkheid om zelf een webpagina te kiezen waar uw advertentie moet staan. Misschien wilt u iets tonen op een webpagina van de krant of een andere nieuwssite. Weet u nog geen website voor uw advertentie? Tools kunnen u helpen. Bijvoorbeeld ‘Google Adsense Finders’.
U hoeft niet zelf te kiezen als dat niet uw voorkeur heeft. U kunt een advertentie ook automatisch laten plaatsen. Google zoekt dan de beste webpagina’s voor u uit. Na enkele dagen kunt u deze plaatsingen zien.
Misschien zijn er ook sites waar u absoluut niet op wil staan. Maak hier een lijst van. U kunt deze webpagina’s uitsluiten van vertoningen. Uw advertentie wordt daar dan niet op geplaatst.

Titel: Display Netwerk – de keuzes (vervolg)

Wat u ook kunt proberen is Remarketing. Dit betekent dat u zich richt op bezoekers die al op uw pagina geweest zijn maar niets gekocht hebben. Dit is een heel gerichte manier van adverteren. In 84% van de gevallen is het succesvol.
Wanneer u meer hulp wil kunt u de AdWords Contextual Targeting Tool raadplegen. U ontvangt hiermee suggesties voor advertentiegroepen, zoekwoorden en netwerksites.

Titel: AdWords Contextual Targeting Tool

** In het nu volgende filmpje kunt u zien hoe de AdWords Contextual Targeting Tool werkt.

//start de film

Titel: Display Netwerk – de keuzes (vervolg)

Adverteert u middels het Display Netwerk? Dan kunt u hulp krijgen van de Display Campaign Optimizer. Dit is een intelligent biedsysteem dat met u mee denkt. De eis is wel dat u minimaal 15 sales per maand behaalt. Daarbij moet de functie ‘kosten per acquisitie’ aan staan. Het systeem gaat dan voor u op zoek naar partnerwebsites met de hoogste conversie. Ook gaat het uw biedingen aanpassen. Hierdoor biedt u nooit teveel of te weinig.

Titel: Campaign Optimizer DCO voor Adwords

** Hier is voor u een filmpje dat meer vertelt over de Campaign Optimizer.

//start de film

Titel: Display Strategieën

Er zijn verschillende display strategieën die u kunt toepassen. De eerste is om zelf op zoek te gaan naar pagina’s waarop u getoond wil worden. U kunt de hulp inschakelen van eerder besproken tools.
Een andere strategie is om in eerste instantie alles open te zetten. Daarna haalt u de slechte pagina’s er weer uit. U kunt dit handmatig bepalen door alle webpagina’s te bekijken. U kunt er ook voor kiezen om op basis van conversie te selecteren. Dit kunt u doen door bezoekers in een formulier te laten aanvinken via welke webpagina ze van uw actie vernomen hebben. Maar u kunt ook Google Analytics gebruiken.

Titel: Display Strategie 3

U doet er goed aan om een aparte campagne aan te maken voor een nieuwe advertentie die u in het Display Netwerk wil vertonen. Dit zorgt voor doelgerichte advertenties. Ook kunt u uw budget goed bewaken.
Nadeel is wel dat het tijd kost. Wanneer het Display Netwerk niet zo belangrijk is kunt u het beter niet doen.
Het is een fabel dat het Display Netwerk de kwaliteitsscore beïnvloedt. De klikratio is hier altijd lager dan op Google.nl. Google telt deze klikratio dan ook niet mee bij het bepalen van de kwaliteitsscore.


Comments are closed.

Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland