Google AdWords – Geschiedenis van Google AdWords

Google AdWords – Geschidenis van Google AdWords
[private][/private]

Geschiedenis van Google AdWords

Titel: AdWords Geschiedenis

Google AdWords is pas eind 2000 gestart. In die tijd kon je alleen impressies, met andere woorden vertoningen van advertenties, inkopen. In 2002 startte Google met Partners zoals het grote America Online.

2005 is het belangrijkste jaar uit de geschiedenis van Google. In dit jaar werd namelijk de kwaliteitsscore geïntroduceerd en werd niet alleen budget voor maar ook de kwaliteit van advertenties belangrijk.

In 2005 werd daarnaast ook het Google Display Netwerk gelanceerd en werd de ‘keyword tool’ geïntroduceerd. Door deze tool weten we nu precies hoe vaak naar welk woord gezocht wordt.

In 2005 werd het daarnaast ook mogelijk voor klanten om zelf hun conversiestrategieën te beheren, werd telefonische support onder de naam “Jumpstart” geïntroduceerd en bood Google consultancybedrijven de mogelijkheid om via een online test Google Advertising Professional te worden. Deze test is echter zeer fraudegevoelig, wat de waarde van een gecertificeerde partner daardoor nagenoeg nihil maakt.

Titel: geschiedenis deel 2

In 2008 werd het onmogelijk een andere domeinnaam in de advertentie te zetten dan de bestemmingspagina. Dus adverteren dat u A bent en de klant naar B sturen kon niet meer. Bedrijven die meer dan 35 karakters in hun domeinnaam hadden, moesten ook afscheid nemen van Adwords.

Dan maken we een sprong naar 2012. We kunnen al langer adverteren in YouTube. Echter vanaf nu moet dat via AdWords.

Voor de techneuten: AdWords was oorspronkelijk ontwikkeld in PHP/MYSQL. Later ging het over op Oracle. De snelheid van AdWords liet nog flink te wensen over, dus ging het weer terug naar MYSQL.

Over alle rechtszaken tegen Google AdWords kan ik een heel boek schrijven. De meeste hadden betrekking op het wel of niet misbruiken van het merkenrecht. Ook het thema frauduleuze kliks is populair in de rechtbank.


Comments are closed.

Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland