Google+ Bedrijfspagina Maken

Net als op Facebook kun je ook op Google+ eenvoudig een special pagina aanmaken voor je bedrijf waarop je algemene informatie en bijvoorbeeld contactgegevens voor je bedrijf kunt verwerken. De vergelijking met Facebook houdt hier echter nog niet op:

Net als op Facebook kun je op een Google+-bedrijfspagina berichten, foto’s en video’s delen met zowel je volgers als de rest van de wereld en kun je bepaalde volgers specifiek benaderen door bepaalde berichten enkel aan bepaalde volgers te tonen.

Net als op Facebook kun je tevens prominent een bedrijfslogo en omslagfoto op je account weergeven, zodat de pagina overeenstemt met bijvoorbeeld je website.

Waarom zou je nu eigenlijk een Google+ bedrijfspagina aanmaken? Wat is de toegevoegde waarde ten opzichte van een bedrijfspagina op Facebook? Hieronder in het kort een aantal redenen:

  1. Google+ is een nieuw social netwerk dat op dit moment nog grotendeels (bewust of onbewust) genegeerd wordt door een groot aantal Nederlandse bedrijven. Het gevolg: waar je op Facebook vaak in overvolle vijver vist is Google+ een oase van rust en mogelijkheden. Het grote nadeel in dit opzicht is dat ook de privé-gebruiker nog amper (zij het overigens wel in toenemende mate) gebruik maakt van het platform.
  2. Google probeert er alles aan te doen Google+ te promoten en Facebook (maar ook bijvoorbeeld Twitter) minder relevant te maken. Eén van Google’s troeven is SEO (Zoekmachine-optimalisatie). Het is dan ook weinig opvallend te noemen dat Google+ bedrijfspagina’s vele malen beter Geïndexeerd worden in de Google zoekresultaten dan Facebook bedrijfspagina’s en dat berichten die je op Google+ plaatst over het algemeen veel beter gevonden worden in de zoekresultaten dan vergelijkbare berichten op Facebook en Twitter. Is je hoofddoel dus vooral je nieuwberichten beter gevonden te worden? Dan is een bedrijfspagina op Google+ zeker aan te raden.
  3. Waar Facebook gebruik maakt van vriendschapslijsten maakt Google+ gebruik van kringen. Het werkt eenvoudig: je kunt verschillende Google+-gebruikers toevoegen aan verschillende (en meer dan slechts één) kringen. Vervolgens kun je vanuit Google+ of de Google+-app eenvoudig bepalen met wie je bepaalde informatie (wel of juist niet) deelt.
  4. Hangouts bieden je de mogelijkheid om vanuit Google+ video-gesprekken te voeren met anderen (in grote lijnen vergelijkbaar met Skype), om samen video’s op YouTube te bekijken of bijvoorbeeld samen aan presentaties of een Google Doc te werken.

Ben je na het lezen van het bovenstaande overtuigd van de (potentiële) toegevoegde waarde van Google+ voor jouw social media-strategie? Bekijk dan de video hieronder en leer hoe je een bedrijfspagina aan kunt maken op Google+

[private]
[/private]


Comments are closed.

Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland