Internet Marketing Strategie – Google+ strategie

Google+ is het beste in essentie te beschrijven als Google’s Facebook.
Net als op Facebook kun je op Google+ ondermeer je vrienden, kennissen en overige contacten toevoegen aan lijsten (op Google+ “circles” genaamd), je kunt je net als op Facebook abonneren op persoonlijke profielen, je kunt berichten en pagina’s “liken” (op Google+ een “+1” genaamd) en je kunt bedrijfspagina’s aanmaken.

Maar Google+ biedt meer: door middel van Google+ hangouts kun je videochatten met maximaal 9 andere personen en door middel van Google+ huddle kun je via je smartphone chatten met je contacten. Eén van de belangrijkste troeven van Google+ is echter het feit dat het een Google product is.

Het gevolg van het laatstgenoemde? +1’s hebben een groter effect op de indexering van je Google+ bedrijfspagina en je website dan Facebook likes of Twitter tweets, Google+ wordt steeds dieper verwerkt in de organische Google zoekresultaten door middel van “Search plus your world” en binnenkort kun je zelfs Google Apps for business direct koppelen aan je Google+ -account.

Er liggen tal van mogelijkheden en kansen in het verschiet voor Google+; volgens sommigen zelfs zoveel mogelijkheden en kansen dat Google+ het “social media-stokje” over een tijdje over zal nemen van Facebook.

Reden te meer om je nu al te verdiepen in de mogelijkheden van Google+ en het platform wellicht toe te voegen aan je social media strategie.

Deze video toont je de strategische mogelijkheden van Google+.

[private]
[/private]


Comments are closed.

Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland