internet-marketing-nederland-hoe-schrijf-ik-goede-teksten-voor-google
SEO – Hoe schrijf ik goede teksten

internet-marketing-nederland-hoe-schrijf-ik-goede-teksten-voor-googleOndanks het feit dat bijna alle internet bezoekers niet tot nauwelijks lezen wat er op je pagina staat, is het voor zoekmachines zoals Google wel erg belangrijk. Google leest jouw teksten namelijk wel. Aan de hand van jouw teksten en de hoeveelheid tekst ( Minimaal 400 woorden ) gaat Google de site indelen en rangschikken.

Google wil graag dat het complete plaatje klopt. Een bezoeker van Google vraagt Google om raad en hij wil daar een zo goed mogelijk antwoord voor geven. Als voorbeeld; verkoop je fietsen en je site heet www.ikverkoopfietsen.nl, dan wil Google ook dat de tekst en de afbeeldingen op de site over het verkopen van fietsen gaan.

Heet de site www.ikverkoopfietsen.nl maar jij hebt op je site alleen maar informatie over het bakken van taarten. Dan kan Google haar bezoeker geen compleet plaatje bieden en zal je dus niet voorkomen in de zoekresultaten.

Hou de teksten ook begrijpbaar voor je doelgroep, de meeste mensen die je website of webshop bezoeken zijn nieuw en waarschijnlijk niet bekent met je product. “Anders hadden ze je wel direct gemaild of gebeld”. vermijd dan ook het gebruik van vakjargon en langdradige stukken tekst.

Wij adviseren vaak de “Jip en Janneke” schrijfstijl. Simpel met duidelijke voorbeelden. Maak ook gebruik van Google Analytics om te kijken met welke woorden je doelgroep bij jouw terecht komt en begin met optimaliseren van deze woorden.

[private][/private]


Comments are closed.

Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland