SEO – Domein nieuw of verhuizen

Wanneer er besloten wordt dat er een nieuw domein gebruikt gaat worden gaat het meestal fout met de ranking van de desbetreffende website. Een nieuwe domeinnaam wordt gebruikt als een bedrijf een andere bedrijfsnaam krijgt of wanneer een compleet nieuwe website gebouwd wordt.

Met de Google ranking wordt je plek in de zoekmachine aangegeven. Steeds minder wordt dit een vaste waarde, omdat iedere pagina van je website bijvoorbeeld anders scoort op verschillende zoekwoorden, locatie van de zoeker en onderwerp van je website.

internet-marketing-nederland-google-resultaat

Als de wijziging van de domeinnaam eenmaal is doorgevoerd komen de koppelingen tussen de oude pagina’s en de organische Google zoekresultaten te vervallen. Het gevolg:  de Google ranking van de website stort in omdat Google weer helemaal opnieuw moet leren waar je site ( de pagina’s ) over gaan. Anders dan veel website-eigenaren denken is je homepagina niet de belangrijkste pagina van je website; veel bezoekers komen hier niet op binnen, maar op een pagina die is gekoppeld aan de door hen opgegeven zoekopdracht.

Als Google dan weer opnieuw moet leren ( per pagina ) wie jij bent, stuurt hij eerst ook geen bezoekers naar je site. Het duurt dan ook steeds 3 maanden voordat Google weer een update van zijn ranking doet.

Maar zo erg hoeft het niet te zijn, er zijn een aantal dingen waarmee je kan voorkomen dat alles verloren gaat. Voorkom dat er dode links ontstaan, door op de server een lijst van de oude en nieuwe links in te voeren, vermeld in webmaster tools de verhuizing etc.

In deze video worden alle tips uitvoerig besproken.

[private][/private]


Comments are closed.

Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland
Internet Marketing Nederland